Start vandaag met het opwekken van uw eigen energie met de zonnepanelen van Duurzaem Groen!

Persoonlijk contact?    053 2005744

Zakelijke Zonnepanelen

Een verstandige keuze voor elk bedrijf "JUIST NU"

Direct persoonlijk contact? 053 2005744

Zakelijke Zonnepanelen

Een verstandige keuze voor elk bedrijf.

Zonnepanelen veranderen niet alleen de manier waarop bedrijven energie gebruiken; ze vormen ook een slimme investering die perfect past bij de overgang naar duurzame energiesystemen.

Werkwijze en expertise Duurzaem zakelijk.

 • Wij komen op locatie voor verduurzamingscan.
 • Analyseren energiecontract.
 • Doel: het verminderen van de aankoop van gas en stroom tot het maximaal haalbare %.
 • Analyse dak en/of veld constructie, verzekering, net capaciteit.
 • Eventuele schouw op locatie.
 • Uitleg subsidie mogelijkheden.
 • Research zonnesystemen te gebruiken voor meerdere ondernemers.
 • Maken simulatie nieuwe situatie, inclusief Offerte.
 • Plaatsen uw eigen groene energiesysteem.
 • Eventueel scope 12.

Wat verstaan wij onder ontzorgen.

 • Analyseren: Energiecontract en netwerkaansluiting.
 • Advies: Bij subsidieaanvragen.
 • Op maat gemaakt: Energie systeem.

Dankzij onze service gaat u:

 • Zelf energie opwekken.
 • Efficiënt energie gebruiken.
 • Optimaal beheren.
 • Slim opslaan.
 • Zorgeloos slapen, want onze zorg stopt niet na de installatie.

Energie-investeringsaftrek (EIA)

Uw financiële steun bij zonnepanelen.

Duurzaem Groen kan u begeleiden bij het aanvragen van subsidies.

De Energie-investeringsaftrek (EIA) is een fantastische kans voor bedrijven die willen investeren in zonne-energie. Speciaal voor ondernemers die vallen onder de inkomsten- of vennootschapsbelasting, biedt de EIA de mogelijkheid om 45,5% van uw investering in zonnepanelen af te trekken van de winst.

Duurzaem Groen staat klaar om u te ondersteunen bij het navigeren door het EIA-proces. 

Profiteer van de EIA voor aanzienlijk belastingvoordeel, vooral nu de prijzen voor zonnepanelen zijn gedaald. Door de EIA te combineren met de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), kunt u nog meer financieel voordeel behalen

De EIA is beschikbaar voor alle ondernemers die onder de inkomsten- of vennootschapsbelasting vallen, inclusief overheidsorganisaties, stichtingen en verenigingen die vennootschapsbelasting betalen. Particulieren komen niet in aanmerking.

Met de EIA krijgt u direct financieel voordeel doordat u 45,5% van de investeringskosten kunt aftrekken van de winst. Dit geldt voor investeringen in 2024 in bedrijfsmiddelen die op de Energielijst staan.

Let op: de EIA is van toepassing op zoninstallaties vanaf 15 kWp. Voor zonne-energiesystemen geldt de EIA niet voor grootverbruikersaansluiting boven de 3x80a en, maar wel voor opslagsystemen.

 • Minimale investering: De totale investering in energiebesparende bedrijfsmiddelen moet minimaal € 2.500 per bedrijfsmiddel zijn.
 • Nieuw bedrijfsmiddel: Het bedrijfsmiddel mag niet eerder gebruikt zijn.
 • Energielijst: Het bedrijfsmiddel moet op de Energielijst staan.
 • Combinatie van aftrekken: U kunt niet tegelijkertijd de EIA en de milieu-investeringsaftrek (MIA) voor hetzelfde bedrijfsmiddel claimen. Echter, u kunt de EIA wel combineren met de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA).

SDE-subsidie

SDE++: Een boost voor grote zonne-energieprojecten

De Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) is een belangrijke pijler voor bedrijven die groot willen inzetten op zonne-energie. Met een indrukwekkend budget van €8 miljard in 2024, biedt de SDE++ aanzienlijke kansen voor de financiering van grootschalige zonne-energieprojecten, een belangrijke stap in het verminderen van CO2-uitstoot.

Deze regeling is speciaal ontworpen om de productie van duurzame energie te stimuleren. In tegenstelling tot zijn voorganger, richt de SDE++ zich niet alleen op de hoeveelheid opgewekte duurzame energie, maar ook op de wijze waarop deze energie wordt opgewekt. Het stimuleert zodoende technieken die een significante vermindering van CO2-uitstoot realiseren.

Voor zakelijk zonnepanelen binnen jouw bedrijf houdt dit in dat je subsidie kunt aanvragen als je installatie minimaal 15 kilowattpiek (kWp) produceert en aangesloten is op een grootverbruikaansluiting. Belangrijk om te weten is dat de subsidie over een periode van 15 jaar wordt toegekend en de hoogte hiervan hangt af van de CO2-reductie die jouw installatie realiseert.

De SDE++ regeling kent verschillende fasen, elk met een eigen subsidiebedrag, waarbij het moment van aanvragen bepalend kan zijn voor de hoogte van de subsidie. Voor een succesvolle aanvraag is het ook noodzakelijk om een positieve transport indicatie van uw netbeheerder te hebben.

Duurzaem Groen kan een belangrijke rol spelen in dit proces. We helpen u graag bij het navigeren door de subsidieaanvraag, het opstellen van de benodigde documentatie en het adviseren over de beste aanpak voor uw specifieke situatie. Met onze expertise zorg je ervoor dat jouw bedrijf optimaal profiteert van de mogelijkheden die SDE++ biedt.

Door de combinatie van onze kennis en de SDE++ regeling, kan jouw bedrijf een flinke stap zetten in duurzame energie en bijdragen aan een groenere toekomst.

Andere subsidies voor zakelijke zonnepanelen

MIA, Vamil en KIA

MIA & Vamil regelingen

De Milieu-investeringsaftrek (MIA)

De MIA biedt bedrijven de mogelijkheid om tot 45% van de investeringskosten in zonnepanelen af te trekken van de fiscale winst. Met een flink subsidiebudget is dit een aantrekkelijke kans voor ondernemers die investeren in duurzame oplossingen.

Vamil: Liquiditeitsvoordeel door Flexibele Afschrijving

De Vamil-regeling stelt u in staat om 75% van de investeringskosten van zonnepanelen op elk gewenst moment af te schrijven, wat een direct voordeel biedt voor uw cashflow.

Kleinschaligheids-investeringsaftrek (KIA)

De KIA biedt een kans voor ondernemers die investeren in zonnepanelen. Als uw bedrijf tussen de € 2.601 en € 353.973 investeert in bedrijfsmiddelen, zoals zonnepanelen, kunt u een aanzienlijk bedrag van uw investering aftrekken.

U kunt de KIA combineren met andere regelingen zoals de MIA (Milieu-investeringsaftrek) en Vamil (Willekeurige afschrijving milieu-investeringen).

De KIA is een uitstekende manier om te investeren in zonne-energie en tegelijkertijd fiscaal voordeel te behalen.

Duurzaem Groen

Uw zakelijke zonnepanelen partner

We bieden niet alleen installatiediensten, maar ondersteunen ook bij het aanvragen van subsidies zoals EIA, MIA/Vamil, SDE++ en meer. Onze expertise zorgt ervoor dat uw bedrijf optimaal kan profiteren van beschikbare regelingen voor zonne-energie.

 

 • Gebouw advies en inspectie vooraf
 • Installatie en advies op maat
 • Besparen op uw investering dankzij landelijk subsidies voor zonnepanelen

Hier geloven wij in!

Waarom u zonnepanelen aanschaft via Duurzaem Groen

Vakmensen met kennis

Zowel onze adviseurs maar ook onze monteurs hebben de nodige kennis in huis om u een zo goed mogelijk product te leveren en monteren.

Altijd persoonlijk en snel

Wij geloven alleen in een persoonlijke aanpak en maken graag tijd voor u. En we hebben de capaciteit om snel te schakelen.

Eerlijk advies

Onze mensen adviseren u graag over het hoogst mogelijke rendement, de ligging van uw nieuwe zonnepanelen en nemen altijd uw persoonlijke wensen hierin mee.

Snelle service

Werken de zonnepanelen niet goed of is er schade door storm? Wij zorgen dat de zonnepanelen weer heel snel werken en uw stroom opwekken.

© Duurzaem Groen 2024. Alle rechten voorbehouden.

This is a staging enviroment